Monday, August 28, 2006

Lola, na ena milo!!!


Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή. Ειδικά αν τα μοναδικά πυρομαχικά σου είναι μερικές σταγόνες βροχής και λίγα σύννεφα που έχουν λιώσει στον πρώτο κιόλας καύσωνα. Ακόμα περισσότερο όταν έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς με τον εαυτό σου.
Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή. Συνήθως το διαπιστώνεις όταν τελειώνει και παρατηρείς τα σημάδια που σου άφησε. Συνήθως δεν το καταλαβαίνεις όταν διανύεις τη ζέστη του. Σε μπερδεύουν τα νησιά, οι παραλίες, οι έρωτες που νομίζεις ότι κέρδισες και η ψευδαίσθηση ότι η μοναξιά είναι φίλη σου.
Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή. Εύκολα ξεραίνεται ο κήπος σου. Εύκολα καίγεται το δάσος σου. Η έρημος έρχεται και φωλιάζει μέσα σου και σου κόβει την αναπνοή και σε κάνει ναυαγό της. Σου δίνει κάτι από τη γοητεία του απείρου και σου παίρνει τα λουλούδια. Μουδιάζεις και καμιά φορά έχεις παραισθήσεις. Φαντάζεσαι έναν ζεν κήπο και λες ίσως είναι για καλό. Μετά η άμμος αρχίζει να κινείται και να σε ρουφάει. Όλα αυτά μπορεί να είναι πολύ τραγικά... Μπορεί και όχι... γιατί άμα σκεφτείς ότι είσαι ένας κόκκος ζεστής άμμου μέσα στην έρημο, νιώθεις να σου φεύγει ένα βάρος. Καμιά φορά συναντάς τον Μικρό Πρίγκηπα και νομίζεις πως έχεις πεθάνει. Καμιά φορά λες πως και να πεθάνεις δεν τρέχει και τίποτα... Μήπως όλα αυτά είναι ένα όνειρο κακό και πρέπει επιτέλους να ξυπνήσεις;
Και τότε νιώθεις ένα χέρι να σε χτυπά στην πλάτη. “Eϊ ψιτ, μήπως έχεις ξεχάσει κάτι?” Είναι αυτό το αγαπημένο χέρι. Αυτό που φτιάχνει τις μαγικές μουσικές, αυτό που παίρνει ενέργεια από τα αστέρια και προσεύχεται μέσα στη θάλασσα. Αυτό που τραβάει τη Lola απ’ τις κοτσίδες όταν ετοιμάζεται να φάει τα μούτρα της πέφτοντας (ζντουπ!).
Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή αλλά κάθε φορά που βουτάς στη θάλασσα βγαίνεις έξω πιο όμορφος και κάθε φορά που κοιτάω τα άστερια μιας καλοκαιριάτης νύχτας ανακαλύπτω ένα νέο μυστικό που ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σου.

6 Comments:

Blogger - said...

Λόλα, να ένα φίλο! :)

4:52 AM  
Blogger stereonova said...

kati mou elege na peraso apo do simera kai na...ena oraio post..kalo fthinoporo na exoume !

m.

10:54 AM  
Blogger Sox said...

paei kai auto to kalokairi..tin bgalame koutsa straba..omorfa logia

1:21 AM  
Blogger nikitas said...

to proto fillo tou fthinoporou peftei kai kathetai ston omo sou

euxaristoume

1:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή. Δε θα ήθελα να ήμουν καλοκαίρι γιατί δεν μου αρέσει να πληγώνω ακυρώνοντας τις προσδοκίες των ανθρώπων για νέες αρχές, νέους έρωτες. Θα ήθελα να είμαι φθινόπωρο για να φέρνω βροχή και κιτρινισμένα φύλλα καιτη μελαγχολία που κάνει τους ξεχασμένους ανθρώπους να ερωτεύονται και τους ποιητές να γράφουν. Χαίρομαι που κυκλοφορείτε κάπου εκεί έξω...Άρης Μ.

4:31 PM  
Blogger Bolek and Lola said...

Ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα comments. :)

Hold on to your friends.

Καλό φθινόπωρο σε όλους!

b + l

7:31 AM  

Post a Comment

<< Home